Bič Na Ryby

Ovládněte umění vaření s dokonalým bičem na ryby!

Co je bič na ryby? Bič na ryby, někdy nazývaný také palička na ryby, je kuchyňský nástroj určený k šetrnému omráčení ryb před jejich zabitím a zpracováním. Používání biče na ryby je považováno za humánnější metodu usmrcení než například udušení, protože rybě nezpůsobuje zbytečné utrpení. Bič na ryby má...

Kousek Pivo

Kousek pivo: Nový hit na českém trhu?

Co znamená kousek piva? V českém jazyce se s pojmem "kousek piva" běžně nesetkáme. Pravděpodobně se jedná o hovorový výraz, který může mít různý význam v závislosti na kontextu a regionu. Není známa žádná značka piva s názvem "Kousek". Možná jste tento výraz zaslechli v běžné řeči, kde mohl označovat malé...

Krabičky Jídlo

Krabičky jídlo: Revoluce v českém stravování?

Krabičky jídlo: Co to je? V dnešní uspěchané době se stále častěji setkáváme s pojmem "krabičky jídlo" nebo "jídlo v krabičkách". Co si pod tím ale vlastně představit? Krabičky jídlo představují moderní a praktický způsob stravování, který šetří čas i energii. Jde o předem připravené pokrmy, zabalené do...

Sleťák Bar Restaurace

Vychutnejte si atmosféru letiště v restauraci Sleťák

Historie a původ názvu Název "sleťák" pro bar či restauraci má svůj původ v historii Československa. V dobách socialismu se termínem "slety" označovaly masové sportovní a kulturní akce, které měly demonstrovat jednotu lidu a sílu režimu. Tyto slety se konaly na obrovských, speciálně vybudovaných prostranstvích, a pro...

Restaurace U Holečků

U Holečků: Kde se tradice potkává s moderní chutí

Historie restaurace Tradice restaurace U Holečků sahá až do 19. století, kdy se na tomto místě nacházel hostinec s názvem "U Černého orla". Ten byl oblíbeným místem setkávání místních obyvatel a proslul svou útulnou atmosférou a výbornou kuchyní. V průběhu let prošel hostinec několika rekonstrukcemi a změnami majitelů,...

Šlehačkové Rohlíčky

Nadýchané štěstí: Tajemství dokonalých šlehačkových rohlíčků

Kouzlo šlehačkových rohlíčků Vůně vanilky linoucí se z trouby, jemný poprašek moučkového cukru a křehké těsto rozplývající se na jazyku. To jsou jen některé z atributů, které dělají ze šlehačkových rohlíčků neodmyslitelnou součást českých Vánoc. Recept na šlehačkové rohlíčky se často dědí z generace na...

Kladská Restaurace

Tajemství chutí Kladské restaurace: Co musíte ochutnat?

Co je kladská restaurace Kladské restaurace, to je svět sám pro sebe. Autentická kladská kuchyně je proslulá svou sytostí a jednoduchostí, založená na surovinách z lokálních zdrojů. Představte si šťavnaté klobásy, voňavé zelí a nadýchané knedlíky, to vše zalité lahodnou omáčkou. A co teprve dezerty? Třeba...

Restaurace U Kamenného Mostu

Pochutnejte si u Kamenného mostu: Průvodce gurmánským zážitkem

Umístění a atmosféra Restaurace U Kamenného mostu se nachází, jak už název napovídá, v těsné blízkosti Kamenného mostu. Tato lokalita sama o sobě dodává restauraci jedinečnou atmosféru. Hosté si mohou vychutnat svůj oběd či večeři s výhledem na řeku a historickou architekturu. Interiér restaurace je laděn v...

Restaurace Globus České Budějovice

Globus České Budějovice: Stojí restaurace za návštěvu?

Nabídka a ceny v Globusu Restaurace Globus v Českých Budějovicích láká na širokou nabídku jídel za příznivé ceny. Návštěvníci si pochvalují bohatý výběr hotových jídel, minutek, salátů a dezertů. Denně je v nabídce několik druhů masa, ryb a bezmasých pokrmů. Kromě stálého menu restaurace nabízí i sezónní...