Rozmanité chutě jara: Objevte ty nejlepší restaurace na Květnici

Restaurace Na Květnici

Jarní menu v restauracích

S příchodem jara se mění i nabídky restaurací. Pryč jsou těžká zimní jídla, je čas na svěží chutě a sezónní suroviny. Čerstvý špenát, medvědí česnek, mladá zelenina a bylinky se stávají hvězdami jarních menu. Šéfkuchaři se předhánějí v kreativních kombinacích a lehkých úpravách, aby vyzdvihli přirozenou chuť surovin. Oblíbené jsou saláty s grilovaným kuřecím masem, ryby na másle s jarní zeleninou nebo rizota s chřestem. Nezapomíná se ani na dezertní menu, kde kralují jahody, rebarbora a tvarohové dezerty. Jarní menu v restauracích je skvělou příležitostí, jak si užít gastronomické zážitky a ochutnat to nejlepší, co nám toto roční období nabízí.

Sezónní květnicové speciality

Jaro, léto, podzim i zima – každé roční období nabízí paletu krásných květin, které rozzáří váš domov. Na jaře se těšte na něžné tulipány, narcisy a hyacinty, jejichž vůně vám připomene první teplé dny. Léto patří slunečnicím, růžím a pivoňkám, které vám vykouzlí úsměv na tváři. S podzimem přichází čas pro astry, chryzantémy a jiřiny v teplých barvách. A v zimě? Vsaďte na krásu amarylisů, vánočních hvězd a bramboříků, které vám zpříjemní dlouhé večery. Nebojte se experimentovat a kombinovat různé druhy květin a barev. Vytvořte si tak doma tu pravou atmosféru pro každé roční období.

Venkovní posezení s květinami

Venkovní posezení přímo vybízí k odpočinku a relaxaci obklopeni zelení. Ať už máte rozlehlou zahradu nebo jen malý balkon, květiny dokáží proměnit venkovní prostor v oázu klidu. Pro slunečná místa se skvěle hodí odolné druhy jako levandule, rozmarýn nebo třapatka. Naopak do stínu zvolte například begónie, fuchsie nebo netřesky. Nezapomeňte na popínavé rostliny, které vám poskytnou stín a soukromí. Zvolte například břečťan, přísavník nebo vistárii. Květiny vysaďte do květináčů, truhlíků nebo závěsných košů a vytvořte si tak venkovní prostor plný barev a vůní.

Tipy na restaurace s květnicí

Toužíte po obědě či večeři v krásném prostředí plném zeleně? V Praze najdete hned několik restaurací, které spojují lahodné pokrmy s okouzlující atmosférou květin.

Pro milovníky italské kuchyně je tu restaurace s útulnou zahrádkou obklopenou voňavými bylinkami a květinami. Pokud dáváte přednost moderní gastronomii, vyzkoušejte bistro, kde se podávají kreativní pokrmy uprostřed stylové květinové dekorace. A pro romantické duše je tu kavárna s pohádkovou atmosférou, kde si můžete vychutnat šálek kávy obklopeni rozkvetlými květinami.

Atmosféra jara na talíři

S příchodem jara se probouzí nejen příroda, ale i naše chuťové pohárky. Po sytých zimních jídlech toužíme po svěžesti, lehkosti a vitamínech. Právě ty nám může nabídnout jarní jídelníček plný sezónních surovin. Zapomeňte na těžká masa a tučné omáčky. Naopak vsaďte na mladou zeleninu, jako je chřest, špenát, ředkvičky nebo kopřivy, ze kterých si můžete připravit lahodné polévky, saláty nebo rizota. Nebojte se experimentovat s bylinkami, které dodají vašim pokrmům svěží aroma. Pažitka, petrželka, libeček nebo medvědí česnek jsou skvělými pomocníky v kuchyni. A nezapomeňte ani na ovoce! Jahody, rebarbora nebo třešně jsou zárukou osvěžujícího dezertu.

Publikováno: 08. 06. 2024

Kategorie: jídlo a pití

Autor: Karel Čapek

Tagy: restaurace na květnici