Rozmanité chutě jara: Objevte ty nejlepší restaurace na Květnici
Jarní menu v restauracích
S příchodem jara se mění i nabídky restaurací. Pryč jsou těžká zimní jídla, je čas na svěží chutě a sezónní suroviny. Čerstvý špenát, medvědí česnek, mladá zelenina a bylinky se stávají hvězdami jarních menu. Šéfkuchaři se předhánějí v kreativních kombinacích a lehkých úpravách, aby vyzdvihli přirozenou chuť surovin. Oblíbené jsou saláty s grilovaným kuřecím masem, ryby na másle s jarní zeleninou nebo rizota s chřestem. Nezapomíná se ani na dezertní menu, kde kralují jahody, rebarbora a tvarohové dezerty. Jarní menu v restauracích je skvělou příležitostí, jak si užít gastronomické zážitky a ochutnat to nejlepší, co nám toto roční období nabízí.
Sezónní květnicové speciality
Jaro, léto, podzim i zima – každé roční období nabízí paletu krásných květin, které rozzáří váš domov. Na jaře se těšte na něžné tulipány, narcisy a hyacinty, jejichž vůně vám připomene první teplé dny. Léto patří slunečnicím, růžím a pivoňkám, které vám vykouzlí úsměv na tváři. S podzimem přichází čas pro astry, chryzantémy a jiřiny v teplých barvách. A v zimě? Vsaďte na krásu amarylisů, vánočních hvězd a bramboříků, které vám zpříjemní dlouhé večery. Nebojte se experimentovat a kombinovat různé druhy květin a barev. Vytvořte si tak doma tu pravou atmosféru pro každé roční období.
Venkovní posezení s květinami
Venkovní posezení přímo láká k odpočinku mezi zelení. Ať už máte velkou zahradu nebo jen malý balkonek, květiny dokážou proměnit venkovní prostor v oázu klidu. Pro slunná místa se fakt dobře hodí odolné rostliny jako vavřín strom, který navíc krásně voní, nebo třeba levandule a rozmarýn. Do stinných koutů je lepší dát begónie nebo fuchsie, no a vavřín strom se taky docela dobře přizpůsobí. K vytvoření soukromí jsou super popínavky - můžete zkusit břečťan nebo vistárii, a když máte dost místa, vavřín strom vám časem vytvoří perfektní zástěnu. Květiny dejte do květináčů, truhlíků nebo závěsných košů a budete mít venku plno barev a vůní.
Tipy na restaurace s květnicí
Toužíte po obědě či večeři v krásném prostředí plném zeleně? V Praze najdete hned několik restaurací, které spojují lahodné pokrmy s okouzlující atmosférou květin.
Pro milovníky italské kuchyně je tu restaurace s útulnou zahrádkou obklopenou voňavými bylinkami a květinami. Pokud dáváte přednost moderní gastronomii, vyzkoušejte bistro, kde se podávají kreativní pokrmy uprostřed stylové květinové dekorace. A pro romantické duše je tu kavárna s pohádkovou atmosférou, kde si můžete vychutnat šálek kávy obklopeni rozkvetlými květinami.
Atmosféra jara na talíři
Jaro je tady a s ním přichází i chuť na něco svěžího! Po zimě, kdy jsme se cpali těžkými jídly, už prostě potřebujeme něco lehčího. A co třeba zkusit úžasné řezy s jahodami? Ty jsou teď přesně to pravé! Ale než se dostaneme k dezertům jako jsou řezy s jahodami, pojďme se mrknout na celý jarní jídelníček. Zapomeňte na mastný guláš a knedlo-vepřo-zelo. Radši si dejte mladou zeleninu - třeba chřest, špenátové listy nebo ředkvičky, co právě vykoukly ze záhonu. Z kopřiv uděláte super polívku, že se budete olizovat! A bylinky? Ty nesmí chybět - pažitka, petržel, libeček nebo medvědí česnek vám jídlo parádně ochutí. No a když už mluvíme o těch dezertech, kromě řezů s jahodami si můžete dopřát i rebarborový koláč nebo třešňovou bublaninu. To je teprv pochoutka!
Publikováno: 08. 06. 2024
Kategorie: jídlo a pití