Rozmanité chutě jara: Objevte ty nejlepší restaurace na Květnici

Restaurace Na Květnici

Jarní menu v restauracích

S příchodem jara se mění i nabídky restaurací. Pryč jsou těžká zimní jídla, je čas na svěží chutě a sezónní suroviny. Čerstvý špenát, medvědí česnek, mladá zelenina a bylinky se stávají hvězdami jarních menu. Šéfkuchaři se předhánějí v kreativních kombinacích a lehkých úpravách, aby vyzdvihli přirozenou chuť surovin. Oblíbené jsou saláty s grilovaným kuřecím masem, ryby na másle s jarní zeleninou nebo rizota s chřestem. Nezapomíná se ani na dezertní menu, kde kralují jahody, rebarbora a tvarohové dezerty. Jarní menu v restauracích je skvělou příležitostí, jak si užít gastronomické zážitky a ochutnat to nejlepší, co nám toto roční období nabízí.

Sezónní květnicové speciality

Jaro, léto, podzim i zima – každé roční období nabízí paletu krásných květin, které rozzáří váš domov. Na jaře se těšte na něžné tulipány, narcisy a hyacinty, jejichž vůně vám připomene první teplé dny. Léto patří slunečnicím, růžím a pivoňkám, které vám vykouzlí úsměv na tváři. S podzimem přichází čas pro astry, chryzantémy a jiřiny v teplých barvách. A v zimě? Vsaďte na krásu amarylisů, vánočních hvězd a bramboříků, které vám zpříjemní dlouhé večery. Nebojte se experimentovat a kombinovat různé druhy květin a barev. Vytvořte si tak doma tu pravou atmosféru pro každé roční období.

Venkovní posezení s květinami

Venkovní posezení přímo láká k odpočinku mezi zelení. Ať už máte velkou zahradu nebo jen malý balkonek, květiny dokážou proměnit venkovní prostor v oázu klidu. Pro slunná místa se fakt dobře hodí odolné rostliny jako vavřín strom, který navíc krásně voní, nebo třeba levandule a rozmarýn. Do stinných koutů je lepší dát begónie nebo fuchsie, no a vavřín strom se taky docela dobře přizpůsobí. K vytvoření soukromí jsou super popínavky - můžete zkusit břečťan nebo vistárii, a když máte dost místa, vavřín strom vám časem vytvoří perfektní zástěnu. Květiny dejte do květináčů, truhlíků nebo závěsných košů a budete mít venku plno barev a vůní.

Tipy na restaurace s květnicí

Toužíte po obědě či večeři v krásném prostředí plném zeleně? V Praze najdete hned několik restaurací, které spojují lahodné pokrmy s okouzlující atmosférou květin.

Pro milovníky italské kuchyně je tu restaurace s útulnou zahrádkou obklopenou voňavými bylinkami a květinami. Pokud dáváte přednost moderní gastronomii, vyzkoušejte bistro, kde se podávají kreativní pokrmy uprostřed stylové květinové dekorace. A pro romantické duše je tu kavárna s pohádkovou atmosférou, kde si můžete vychutnat šálek kávy obklopeni rozkvetlými květinami.

Atmosféra jara na talíři

S příchodem jara se probouzí nejen příroda, ale i naše chuťové pohárky. Po sytých zimních jídlech toužíme po svěžesti, lehkosti a vitamínech. Právě ty nám může nabídnout jarní jídelníček plný sezónních surovin. Zapomeňte na těžká masa a tučné omáčky. Naopak vsaďte na mladou zeleninu, jako je chřest, špenát, ředkvičky nebo kopřivy, ze kterých si můžete připravit lahodné polévky, saláty nebo rizota. Nebojte se experimentovat s bylinkami, které dodají vašim pokrmům svěží aroma. Pažitka, petrželka, libeček nebo medvědí česnek jsou skvělými pomocníky v kuchyni. A nezapomeňte ani na ovoce! Jahody, rebarbora nebo třešně jsou zárukou osvěžujícího dezertu.

Publikováno: 08. 06. 2024

Kategorie: jídlo a pití