Luxusní chuť humra bez humra? Vyzkoušejte falešný humrový salát!

Falešný Humrový Salát

Levná alternativa

Pro ty, kteří hledají cenově dostupnější variantu, existuje na trhu celá řada alternativ. Základní modely sice nenabízejí tolik funkcí jako jejich dražší protějšky, ale pro běžné použití bohatě postačí. Pokud nepotřebujete nejnovější technologie a špičkový výkon, můžete ušetřit nemalé peníze. Doporučujeme prozkoumat recenze a srovnání produktů, abyste našli tu nejlepší volbu pro vaše potřeby a rozpočet. Nezapomeňte zohlednit i náklady na případné příslušenství a spotřební materiál.

Tajemství chuti: surimi

Surimi, bílý "krabí" salát nebo tyčinky s chutí moře, ale bez kraba? Ano, surimi je vlastně mleté rybí maso, nejčastěji z tresky, které prošlo procesem zbavení chuti a zápachu. Následně se do něj přidávají dochucovadla, barviva a aromata, aby získalo charakteristickou chuť a vzhled. I když se to může zdát překvapivé, surimi je poměrně zdravá volba. Je bohaté na bílkoviny a má nízký obsah tuku. Důležité je však sledovat složení, protože některé druhy mohou obsahovat vysoké množství soli a přidaného cukru.

Dokonalá majonéza

Majonéza, královna studených omáček a nepostradatelný společník grilovaných mas a zeleniny. Její sametově hebká textura a lahodná chuť dokáží pozvednout každý pokrm. Příprava domácí majonézy není žádná věda, chce to jen trochu trpělivosti a kvalitní suroviny. Základem je kvalitní olej s neutrální chutí, čerstvé žloutky a špetka hořčice pro pikantní tón. Vše smícháme v míse a pomalu po kapkách za stálého šlehání přiléváme olej. Majonéza začne houstnout a nabývat na objemu. Nakonec dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Pro milovníky bylinek můžeme přidat i čerstvě nasekanou pažitku nebo petrželku.

Tipy pro servírování

Podávejte vychlazené na 8-10 °C v bílých vínových sklenicích. Hodí se k lehkým pokrmům, rybám, drůbeži, salátům a sýrům. Skvěle doplní i ovocné dezerty. Pro zachování svěžesti a aroma vína doporučujeme spotřebovat do dvou let od lahvování.

Vegetariánská varianta?

Toužíte po lahodném burgeru, ale zrovna neholdujete masu? Žádný problém! Vegetariánské burgery už dávno nejsou nudnou záležitostí. Místo masa můžete vyzkoušet šťavnatou grilovanou zeleninu, jako jsou cuketa, lilek nebo paprika. Skvěle se hodí i portobello žampiony, které mají po ugrilování masitou texturu. Další možností jsou luštěninové placičky z červené čočky, cizrny nebo fazolí. Pro extra chuť je dochuťte bylinkami, kořením a přidejte oříšky nebo semínka.