Tajemství chuti: Co dělá Bohém pivo tak výjimečným?

Bohém Pivo

Historie piva Bohém

Pivovar Bohém, který se nachází v pražských Vršovicích, má bohatou historii sahající až do 19. století. V roce 1872 byl založen sládkem Janem Kohoutem a původně nesl název "Vršovický pivovar".

Charakteristika chuti a vůně

Chuť a vůně jsou neoddělitelné smyslové zážitky, které hrají klíčovou roli v našem vnímání jídla a pití. Zatímco chuťové pohárky na jazyku detekují základní chutě, jako je sladká, slaná, kyselá a hořká, vůně je vnímána čichovými receptory v nose. Komplexní interakce mezi chutí a vůní vytváří širokou škálu aromatických profilů, které obohacují naše kulinářské zážitky. Od sladké vůně vanilky po pikantní aroma chilli, chuť a vůně dodávají našemu jídlu hloubku a komplexnost.

Druhy piva Bohém

Pivovar Bohém sází na tradiční receptury a kvalitní suroviny, ze kterých vaří širokou škálu piv. Milovníci klasiky si přijdou na své se světlým ležákem Bohém Světlý, který se vyznačuje lahodnou hořkostí a příjemnou vůní chmele. Pro ty, kteří preferují plnější chuť, je tu polotmavý ležák Bohém Tmavý, jehož karamelové tóny potěší nejednoho pivaře. Pivovar myslí i na fanoušky nealkoholického piva a nabízí osvěžující Bohém Nealko, který si zachovává charakteristickou chuť i bez alkoholu.

Dostupnost a cena

Aktuálně je produkt dostupný ve všech našich prodejnách po celé České republice. Pro jistotu doporučujeme ověřit si dostupnost na našich webových stránkách, kde najdete i aktuální otevírací dobu jednotlivých prodejen. Cena produktu se může lišit v závislosti na prodejně a zvolené variantě. Pro nejvýhodnější nákup sledujte naše akční letáky nebo se zaregistrujte k odběru novinek, ať vám žádná speciální nabídka neunikne.

Zajímavosti o pivu Bohém

Pivovar Bohém, který se nachází v historickém centru Českých Budějovic, má bohatou historii sahající až do 19. století. Víte, že pivo Bohém se vaří podle tradiční receptury s použitím těch nejlepších českých surovin, jako je žatecký chmel a moravský slad? Zajímavostí je, že pivovar stále používá původní ležácké sklepy, kde pivo zraje v dubových sudech. Díky tomu si pivo Bohém zachovává svou charakteristickou chuť a aroma. Pivovar Bohém se pyšní také tím, že jako jeden z mála v České republice vaří pivo metodou otevřené fermentace, která dodává pivu jeho jedinečný charakter.

Publikováno: 17. 06. 2024

Kategorie: pivo

Autor: Karel Čapek

Tagy: bohém pivo | značka piva bohém